SOBLINEC, DAN ŠKOLE: Razveselimo našu školu

2017/18

Svake godine, pa tako i ove kalendarske, i prošle školske godine, u našoj školi obilježili smo Dan škole. No, ove godine naša škola je postala još ljepša nego inače.

 

Dan škole obilježili smo u petak 26. svibnja projektom Razveselimo našu školu. Svi su učenici, zajedno sa svojim razrednicima i učiteljima, oslikavali zidove školskih hodnika, učionica i zajedničkih prostorija.

Teme su bile drugačije, a neke od njih su pejzaži, likovi iz lektira, more, motivi Zagreba itd. Pored svake učionica je bio crtež karakterističan za tu učionicu. Tako na primjer učionici hrvatskog jezika darovan je Vidrićev  pejzaž, učionica matematike dobila je drvo. To nije obično drvo; to je prekrasno drvo s brojkama i raznim matematičkim formulama, učionica likovne kulture prelijepu dugu slikovito izraženu, a niži razredi stvarali su licitarska srca, konje, šestinske kišobrane, abecedu, brojeve, i prelijepo, šareno i živahno more.

Puno djece s roditeljima, brojni gosti i profesori sa svojom djecom došli su vidjeti naše uratke. Sigurna sam da su bili ponosni na nas, a i mi sami na sebe. Oslikavanje zidova bilo je nezaboravno iskustvo, posebno zanimljivo onima koji su to radili prvi put. Dok sam oslikavala zid, osjećala sam neku radost u sebi pogotovo zato što smo radili zajedno, zabavljali se, nije bilo svađe, a osim toga, nismo morali biti na nastavi. Nijedan rad nije bio umjetnički, upravo zbog toga što smo to crtali mi, djeca i to se trebalo vidjeti, a sigurna sam da se to i vidjelo.

 

Dan škole je nešto stvarno lijepo. Dok neki prihvaćaju činjenicu da našoj školi treba malo dječje radosti, mi smo to već napravili. Ostajali smo čak i poslije nastave u školi kako bismo dovršili radove, a i vrijedilo je.

 

I onda mi kažemo da ne volimo školu, a zapravo je volimo, a to dokazujemo trudom koji smo uložili za nju. To smo napravili zato da bismo se i mi osjećali ljepše u školi i da bi nam bilo ugodnije u njoj. Pa zar nije ljepše prolaziti pored oslikanih zidova u hodnicima, a ne svaki put kada sjednemo na klupe u hodnicima zuriti u dosadne prazne zidove?

 

Ovako smo našu školu učinili još ljepšom iako znamo da je već i prije oslikavanja zidova bila lijepa. Upravo se zbog ovakvih događaja obilježava DAN ŠKOLE. Mislim da bismo svake godine trebali raditi nešto drugačije, nešto što svi radimo prvi put pa bi nam bilo puno zanimljivije  i svi bismo se  lijepo osjećali.

 

A sada evo i nekoliko slika oslikanih zidova:

1

Crtež  za glazbenu kulturu.

Crtež je nacrtala Antonela Franjić

 

2

Crtež koji prikazuje zdravstvenu kulturu.

Crtež su slikali učenici 7.a razreda

Korina Jurić, Vida Kos, Slavko Šimunović

 

0

Crtež koji prikazuje pejzaž.

Crtež su crtali učenici 5.b razreda

Mateja Marković, Martina Franjić, Ema Lucija Lipovac, Veronika Jelaković, Ana Ivanković, Lucija Radić,

Diana Bukal, Helena Vukičević, Lara Šimunović