LJUBAV JE U ZRAKU: Valentinovo u školi

2020/21

Što se to slavi svake godine 14. veljače? Na taj dan se slavi sv. Valentin. Ali nije jedino što se na taj da slavi. Slavi se Valentinovo. Što je zapravo Valentinovo?

Valentinovo je dan zaljubljenih. To je dan kad na neki način svojim voljenima pokažemo koliko ih zapravo volimo i što nam znače. Nije to samo dečko i simpatija nego i: prijatelj/ca, mama, tata, baka, sestra… Ali svi Valentinovo vežemo uz dečke i cure, mislim barem ja. Svake smo godine, do ove pandemije, obilježili taj dan. Kako? Tako što bismo navečer imali ples pod nazivom Ples za Valentinovo, a taj cijeli tjedan bismo ubacivali porukice u Kutiju ljubavi.

Simboli ljubavi (foto Internet)

Nažalost, ove godine je to bilo drugačije. Zbog epidemioloških mjera nismo mogli imati ples kako se razredi ne bi miješali. Jako mi je žao što nije bilo plesa, ali ipak je zdravlje na prvom mjestu. Ali naša knjižničarka se pobrinula da nam bar malo taj dan uljepša pa je ispred knjižnice stavila kutiju u koju su učenici ubacivali pismo za svoje voljene. Pisma su naravno bila dostavljena toj osobi kojoj su namijenjena. Naravno, mogli smo i profesorima ubaciti pisma, prijateljima, prijateljicama, svima onima kojima smo htjeli reći koliko nam znače. Prije su mi ta pisma bila bezveze, ali sam shvatila da na Valentinovo nije samo dan zaljubljenih, nego dan ljubavi; ljubavi prema rodbini, prijateljima, profesorima…pa sam i ja napisala pismo. Iako nije bilo plesa, mi smo se zabavili.
Ne zaboravite da ljubav trebate širiti svaki dan, a ne samo određenim danima.