MATEMATIKA BEZ GLAVOBOLJE: Večer matematike u Adamovcu

2017/18

Čini vam se čudno da se učenici vesele računanju, zadacima, brojevima? Takva je večer održana i ove godine u našoj školi. To nije bilo kakva večer, to je večer posvećena mnogima strašnoj matematici.

 

Prvi četvrtak u 12.mj se u školi okupilo mnoštvo djece, profesora, ali i roditelja željnih zabave kroz matematiku.

večer matematike 4
2. razred uživa u matematici (foto: Novinarska)

Iako je sve bilo u znaku matematike, a ona mnogima zadaje glavobolje, ova večer bila je ispunjena smijehom, veseljem i, naravno, računanjem. U svakoj učionici bio je smješten određeni razred, te igre i radni materijali za svaki razred. Time su naši profesori omogućili da svi uzrasti budu zadovoljni, kako oni najmanji tako i oni najveći, te smo dokazali da matematika ne mora nužno biti dosadna i zahtjevna. Moram spomenuti da je u mnoštvu odazvanih bilo najviše naših malih đaka od 1. do 4. razreda, ali ni nas “odraslijih” nije nedostajalo.

večer matematike 3
3. i 4. razred (foto: Novinarska)

 

večer matematike 5
5. i 6. razred (foto: Novinarska)

Zato se nadamo da će se ova tradicija nastaviti te da ćemo se sljedeće godine okupiti u još većem broju i uživati u matematici. A do sljedeće godine, uživajmo u matematici i nadajmo se da nam neće zadavati, među đacima one najpoznatije, “matematičke glavobolje” !!!