NA NASTAVI U MAKSIMIRU: Dan s Maksimircima

2018/19
Dana 25.9.2018. išli smo na izlet u Maksimir povodom prve lektire u ovoj školskoj godini.

Ispred škole smo se sastali u sunčano i svježe rujansko jutro te autobusima krenuli putem dragoga Maksimira.

foto: novinarska

Putem smo se zabavljali i još malo skupljali snagu za nove pustolovine. Započeli smo i svi se okupili ispred prekrasnoga glavnog ulaza u Park; mjesta s kojega su svoje pustolovine započeli i likovi romana Nikole Pulića Maksimirci: dva dječaka, Vinko i Dragec  i jedna djevojčica, Jasmina.

foto: novinarska

Krenuli smo putevima i pustolovinama naših junaka pa tako i mi sami postali junaci jedne nove priče. U Maksimiru smo se malo smrznuli, no nema veze jer je pričanje bilo toliko zanimljivo da bi tamo mogli stajati još satima ili minutama duže nego što jesmo.

Poslije toga smo išli do ZOO-a, šetali smo pokraj svake životinje koja se spominje u romanu i razgovarali o njoj, a uz to smo još imali zadatke iz geografije te predavanje o zmijama otrovnicama. Nezaboravno iskustvo, samo za one hrabre, je što smo imali priliku držati i maziti kraljevskog pitona imenom Miško. Ubrzo je, nažalost, i došao kraj ovog drugačijeg, ali i jako zanimljivog izleta.

(foto: novinarska)
(foto: novinarska)

Reći ću vam još samo jednu stvar: ne gledajte koliko knjiga ima stranica, jer nije stvar u tome da su velike knjige dosadnije od malih, već je sasvim suprotno. Preporuka svima: pročitajte ovu zanimljivu knjigu, a još je bolje ako je i otiđete proživjeti na licu mjesta – u naš prekrasni Maksimir.