DAN UČITELJA: Proslava u epidemiji

2020/21

Mala iznenađenja za naše drage učitelje. Kad ne bi bilo profesora, ne bi bilo ni novaca. Pitate se kakve to ima veze ima! Itekako ima, zato što se naše znanje pretvara u novac.

Profesorica Njemačkog Mirta Combaj Ujlaki (foto: Školsko Fi-No društvo)

5. listopada, u ponedjeljak, kao i svake godine na isti dan, obilježili smo Dan učitelja, dan posvećen njima i njihovoj ulozi i mjestu u našim životima.

Profesorica Prirode Danijela Marković (foto: Školsko Fi-No društvo)

Mi novinari učitelje smo iznenadili malim pismima, kao malim znakom pažnje. Svakom učitelju i učiteljici osobno smo uručili pismo, pročitali ga i fotkali ih. Bilo mi je drago vidjeti profesore kako su zadovoljni i sretni što još netko danas cijeni njihov trud i rad. Naravno, njihov posao je izuzetno zahtjevan i stresan. Kad smo u školi, oni su kao naši roditelji: uče nas, podučavaju, naravno mora biti tu malo i šale i baš zato nikada u školu ne idem s grčem u želucu.

Ne bojim se loše ocjene jer ju teško mogu dobiti, zato što su naši profesori učinili izvrstan posao. Tko god kaže da je njima lako, nije! Pogotovo sada kada zbog epidemiološke situacije moramo nositi maske i držati se propisanih mjera.


Stoga, cijenimo i volimo naše profesore zato jer ulažu puno truda u naše znanje!