BIBIJADA: “Moja sestra mršavica”

2017/18

Posjetili smo Kino Europa i pogledali film “Moja sestra mršavica” koji ćemo zasigurno pamtiti.

 

kino europa
Kino Europa iznutra (foto: Google images)

Željno smo iščekivali 15. Zagreb Film Festival u sklopu kojeg je i ove godine održana Bibijada. Kino Bibijada je filmski program za djecu i mlade koji se već 11 godina održava u legendarnom zagrebačkom kinu Europa.

kino
Kino Europa izvana (foto: Google images).

Film koji smo mi gledali zvao se “Moja sestra mršavica”, a bio je na švedskom jeziku. “Moja sestra mršavica” je švedsko-njemački film. Priča je ispričana iz perspektive 12-godišnje djevojčice Stelle čija sestra Katja boluje od anoreksije. Katja se bavi umjetničkim klizanjem, a Stella se želi baviti umjetničkim klizanjem zato što se zaljubila u 35-godišnjeg Katjinog trenera Jacoba. Stella Jacobu piše prosta ljubavna pisma i vježba svoj prvi poljubac s njime. Katjina se bolest pogoršavala, a roditelji nisu to vidjeli. Kada su roditelji saznali da Katja boluje od anoreksije, pokušali su joj pomoći kod kuće, no to nije imalo učinka. Katja je pobjegla. Stella je tada odlučila otići do Jacobovog stana i dok su pričali, poljubila ga je. Katja je na kraju bila hospitalizirana.

 

O anoreksiji se među nama toliko ne priča, ali ona postoji i svatko može postati njena žrtva. Anoreksija se treba što prije prepoznati i početi liječiti ili može dovesti do smrtnih posljedica.