BOŽIĆNI LUNAPARK: Veseli sajam u našoj školi

2017/18

Kao i svake školske godine u našoj školi se uoči Božića održava priredba, no ove smo godine po prvi puta imali Božićni lunapark. Što je to, pitate se!

 

Štand s kokicama (foto: OŠ I.Granđe)
Štand s kokicama (foto: OŠ I.Granđe)

Na sajmu je svaki razred sa svojim razrednikom organizirao neku zabavnu igru te je za svaku novu igru bilo potrebno izdvojiti sitan novac. S tim sakupljenim novcem naša će škola pomoći našim učenicima koji su slabijeg imovinskog statusa u plaćanju školske kuhinje, izletima i ostalim potrebama.

 

Svaki je razred imao zanimljivu igru: moj 6.b osmislio je igru pecanje poklona s božićnog drvca, 3.a razred je imao bacanje kolutova na boce, 6.a je imao fotografiranje s okvirima i dodacima, 8.b je imao Bingo, 8.c je pokazivao svakakve pokuse i zanimljive trikove, 3.b razred je imao kuglanje… Na sajmu nisu bile samo igre: 5.a je, zajedno s profesorom Darkom Finekom, pedagoginjom, psihologinjom i  tajnicom, pekao kokice, učitelj Krešimir Pelc je imao oslikavanje lica, profesorica iz glazbenog je organizirala karaoke (za koje je bio popriličan red), profesorica iz vjeronauka pogađanje koliko je čega u teglicama.

pecanje
Štand s pecanjem (foto: Dora Lacković)

 

Svatko tko je pobijedio osvojio je nagradu, ali i svi koji su sudjelovali osvojili su utješne nagrade kako se naši natjecatelji ne bi razočarali . U mom smo razredu davali bombone kako bi se i oni koji nisu pobijedili razveselili.

 

4,c
Gađanje praćkom karata, štand 4.c razreda (foto: OŠ Ivana Granđe)

Meni je najdraža igra  svakako bila pogađanje koliko je čega u tegli.To je bilo jako zanimljivo, ali svakako i jako  teško. Nema nagrade bez truda, zar ne?!

 

Na završetku su naši zboraši otpjevali nekoliko božićnih pjesama uz pratnju sviranja s plastičnim čašama te smo se tom prigodom oprostili od naše, sada umirovljene, knjižničarke, gđe. Nade Vukašinović. Pričala nam je o svome životu u školi, kako je već mnogo godina u školi te da je prije rada u knjižnici dugo godina radila na mjestu školskog pedagoga, da je mnogo toga proživjela i da joj je bilo drago što je toliko godina  provela u našoj školi.

 

školski zbor
Zanimljiv nastup školskog zbora (foto: OŠ  Ivana Granđe)

 

 

Na kraju sajma smo svi pospremili svoje štandove, prebrojali sakupljene novce te otišli zadovoljni i veseli svojim kućama. Skupili smo čak 13.536,10 kn što je jako lijepo jer se vidi da svi brinemo jedni o drugima i da je duh nadolazećeg Božića ušao u naša srca.

 

Martina Franjić, 6.b