HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN: Adamovečki kros

2017/18

Već svi znamo da se Hrvatski olimpijski dan obilježava 10. rujna i da naša škola taj dan obilježava krosom Pod Murvu na Krče  posvećenim našem Domjaniću.

 

Neću pisati uvodni dio o tom danu (ako vas to zanima pogledajte tekstove prijašnjih dviju godina naših Kresnica). Ove godine smo u jutarnjim satima došli u školu, gdje su neki učenici otišli na nastavu, a one najbrže je dočekala užina koju su, kao i svaki radni dan, pripremile naše vrijedne tete kuharice. Nakon užine poželjele su našim trkačima i trkačicama sreću i dobru zabavu.

 

Kada smo došli na start, malo smo se družili, a onda je profesorica iz tjelesne i zdrastvene kulture, Sandra Jakubek Stošić dala trkačima par savjeta i poželjela im sreću. Zatim smo, kao i prijašnje dvije godine, svi krenuli u obilazak staze od Domjanićeve murve do Krča. Staza i nije baš bila suha, zbog prijašnjih kišnih dana, no to nije smelo naše trkače do cilja. Čula sam puno trkača kako su, na putu do cilja, govorili kako su umorni i kako će trčeći biti još umorniji.

 

Kada su naši trkači dobro razgledali cilj, vratili su se na start. Sa starta su prvo kretale djevojčice 5. i 6. razreda, gdje se kao pobjednica isticala Helena Vukičević. Fascinantno je kako su sva tri mjesta u  kategoriji  Djevojčice, 5. i 6. razred osvojile učenice 6. b razreda, Soblinec. Zatim su na cilj počeli dotrčavati dječaci 5. i 6. razreda, a prvi je na cilj došao Dominik Valjak koji je također učenik 6.b razreda i osvojio zlato u istoj kategoriji. Pobjedničku medalju u kategoriji Djevojčice 7. i 8. razreda odnijela je Martina Kozarec, učenica 7. razreda. U  kategoriji  Dječaci 7. i 8. razreda pobjednik je bio Luka Radić, 8.c razred.

 

Svi sudionici su za nagradu dobili zaslužene petice iz tjelesnog, prekrasne medalje, slatku nagradu našega Kraša i nezaboravne fotke. Nakon krosa trkači su također bili nagrađeni i slobodnim danom.  Nadamo se da će se ovo veselo natjecanje i dalje nastaviti!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Kros”]