PLES POD MASKAMA: Maškare u Soblincu

2017/18

Ljubavni mjesec – veljača nam je došao, a svi znamo što to znači – vrijeme je za maškare!

Neki su ih dočekali sasvim spremno, drugi pak sasvim nespretno (tj. saznali su za njih tek dan prije), dok par njih nije uspjelo otkriti čar maškara i nisu se maskirali. No, ovi koji jesu, oni su odveli maškare na sasvim novu razinu.

Šminkanje od jutra, šivanje, kupovanje ili traženje kostima, i najteži dio, smišljanje kostima, učinili su ove maškare čarobnima i jedinstvenima. Naš ples započeo je u 12:15. Svi su ušli u dvoranu i nestrpljivo čekali da otpočne prva pjesma uz koju će zaplesati sa svojim novostvorenim maskama.

Pjesme je puštala, naravno, naša DJ – knjižničarka, ovaj put maskirana u malo jačeg rockera. Naravno, prva pjesma je morala biti mirna, onako, za „zagrijavanje“. Bio je to balet i, ako se ne varam, Labuđe jezero. Tu nisu baš svi imali iskustva, ali oni koji su imali izveli su to fantastično. Zatim je bila puštena i skladba za valcer, kako bi našu profesoricu iz tjelesnog učinili ponosnom pokazivajući joj naše vješte pokrete u valceru. Vrijeme je bilo za malo daha starog i svima dobro poznatog filma „Briljantin“. Tu smo već polako bili uspuhani i znojni. Zatim kolo, drmeš, twist pa sve do današnjeg vremena i hitova naše generacije…

Bilo je vrijeme za proglašenja. Opet je bilo vrlo teško izabrati, ali se naš žiri potrudio i uspio izdvojiti nekoliko maski koje su postale pobjednice. Na treće mjesto su došli cure iz 5.r obučene kao blizanke. Na drugo mjesto su se plasirali Ivan Vojnović obučen kao lignja i interpretacija proljeća. A prvo mjesto za najbolju masku ove godine dobile su… Matea Vrbić sa svojom crnom kraljicom, koju je dočarala crnom haljinom i prelijepom krunom, te Lea Ribarić sa Poppy iz animiranog filma „Trolovi“, opisujući ju veseljem, vedrinom i s puno sreće. Nakon proglašenja, pjesme su se nastavile. Dalje je krenuo rock, pa pjesmice iz 1. razreda, zatim one iz 90-ih, sve do današnje moderne muzike. Skoro su svi plesali, a uskoro je na noge stala i manjina koja nije plesala.

Tako je uz muziku, ples i puno prelijepih, smiješnih i jedinstvenih maski prošao ples pod maskama. Neki su otišli kući, a drugi su još imali školu. Nakon škole svatko je tradicionalno obilazio svoje selo skupljajući slatkiše i kune.

Došao je kraj i ovim maškarama. Svi su otišli u krevet već razmišljajući: „Što bih mogao biti sljedeće godine?“