KAZALIŠNA PREDSTAVA: Indijanska priča

2017/18

U petak, 9.3.2018. godine išli smo u kazalište Žar-ptica gledati predstavu Indijanska priča. Došli smo u školu u 8 sati. Prvi sat smo imali glazbenu kulturu, a nakon toga smo otišli na užinu. Pojeli smo užinu i u 9 sati krenuli autobusom u kazalište. Vozili smo se četrdesetak minuta. Vožnju autobusom kratili smo pričanjem i igranjem igrica na mobitelu. Kada smo stigli, smjeli smo kupiti suvenir i poigrati se na igralištu.

Ušli smo u kazalište i sjeli na svoja mjesta. Pozornica je izgledala zastrašujuće. Na pozornici nalazili su se gospodar planina i četiri male maske oko njega. Predstava je počela u 10 sati. U predstavi se radilo o plemenskom mudracu i ostalim članovima plemena. Za svako godišnje doba plemenski mudrac im je pričao priče.

U prvoj priči se radilo o Indijancu koji, kad je došla zima, nije htio otići sa svojim plemenom u toplije krajeve nego je ostao u selu i pobijedio zlog duha zime. U drugoj priči se radilo o Indijancu koji se zvao Skakavac. U trećoj priči se radilo o zlom čarobnjaku koji je oteo mladog Indijanca kako bi on oženio njegovu lažnu kćer. U četvrtoj priči se radilo o kćeri poglavice koju su roditelji htjeli udati za lovca, a ona se nije htjela udati za njega jer joj se nisu sviđali ljudi koji ubijaju životinje.

Indijanci su u predstavi imali perje na glavama i bili su obučeni u prsluke i hlače, a Indijanke u haljine s resicama.

Iz predstave sam naučila da trebamo poštivati planet Zemlju i svako živo biće na njemu.

Ulazak u kazalište Žar ptica (foto: Internet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Događaj iz predstave (foto: Internet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Novosel   2.a