MOJ NAJDRAŽI FILM: Dom Gospođice Peregrine za čudnovatu djecu

2018/19
Izvor: Internet
Film Dom Gospođice Peregrine za čudnovatu djecu se temelji na knjizi koju je napisao Ransom Riggs. Knjigu još nisam pročitala, no zato mi ju je moja sestra preporučila, a ja bih knjigu svakako preporučila i vama. Kada sam pogledala film, bila sam oduševljena. Knjiga je objavljena 2011. godine, a film je izašao 2016. godine.

 

Izvor: Internet

Knjiga I film imaju  neke razlike, ali zato postoji ista napetost u filmu i u knjizi.

Ne bih vam željela odati cijeli film, ali ipak ću vam reći ukratko o radnji filma.

 

Radi se o dječaku Jacobu koji prema pričama svoga poginulog djeda pokušava istražiti dom čudnovate djece gospođe Peregrine. Ta djeca žive u petlji što znači da se jedan dan ponavlja i oni nikada ne stare. Sva ta  djeca imaju svoje posebne i čudnovate moći. Oni i Jacob će se upustiti u jednu veliku pustolovinu punu uspona i padova kako bi spasili svijet čudnovatih. Film je pun akcije i napetosti, ali i ljubavnih problema. Kada je film završio, odmah sam željela više, no obradovala sam se kada mi je sestra rekla da postoje nastavci knjige. Sada samo mogu čekati i nadati se da će napraviti  nastavak filma. A za to vrijeme bih mogla pročitati.

 

Film je režirao Tim Burton, a glavni glumci su  Eva Green, kao gospođica Peregrine, Asa Butterfield, kao Jacob i Ella Purnel, kao Emma, Jacobova simpatija.

Izvor: Internet

Nastavak knjige se zove Šuplji grad, a treći dio se zove Knjižnica duša. Kako neki kažu da je pisac knjige Ranson Riggs knjigu napisao po istinitom događaju te kao dokaz pronađene su slike čudnovate djece.

 

Izvor: Internet

 

 

 

Inače knjiga je Bestseler sa top liste New York time-a te je vrlo popularna I prodavana.