NAJDRAŽI FILM: TITANIC

2020/21

Svi ste čuli za Titanic brod koji je potonuo udarcem u santu leda. Po istinitom događaju snimljen je i film, moj omiljeni. Ako niste znali mada se nadam da jeste jer ono tko još nije čuo za Titanic. Glavnu ulogu u filmu imaju Jack (Leonardo DiCaprio) i Rose (Kate Winslet).

Rose je bogatašica koja je putovala Titanicom sa svojim mužem kojeg nije voljela, i majkom. Rose i Jack su se upoznali na palubi kada se Rose htjela baciti, a on ju je spasio. Ljubavna priča između Rose i Jacka se nastavlja kroz cijeli film. Jedan od najzanimljivijih dijelova u filmu mi je kada Rose i Jack bježe od sluge njezinog muža. Mislim da svi znate onaj trenutak kada se Rose popne na ogradu broda, te ju Jack primi za ruke koda leti. Meni je to najljepši i najromantičniji dio filma, ako ne znate na šta mislim evo fotka

Jack je prekrasno crtao. Nacrtao je i Rose s vrijednim dijamantom oko vrata. Kada je njezin muž saznao za njihovu vezu podmetnuo je Jacku taj dijamant. Jack je zbog toga završio u zatvoru, koji se nalazio u donjem djelu broda. Kada je brod krenuo tonuti u čamce su prvo ulazili žena i djeca. Rose nije htjela ući u čamac bez Jacka. Otišla je dolje po njega te sjekirom mu skinula lisice. Jack je došao na palubi te smjestio Rose u čamac. Rose je ušla u čamac, no onda je skočila na drugi dio broda. Brod se prepolovio, a Jack i Rose su ostali u hladnom oceanu. Rose se popela na jedan dio namještaja, dok je Jack ostao u oceanu držeći njezinu ruku. Jack je zamolio Rose da joj obeća da će ostat hrabra te da će se spasiti. Nakon nekog trenutka čamci su se vratili vidjeti imali koga živoga. Najtužniji dio je kada se Jack smrznuo, te ga je zbog obećanja pustila u vodu i spasila se. Na brodu koji je došao po njih se predstavila kao Rose Dawson, prezimenom Jacka. Ako se pitate zašto mi je ovaj film baš najdraži, upravo zato što se je jako romantičan i ima puno lijepih scena, a i glavni glumac je Leonardo DiCaprio. Također mi je film super jer je Jack bio siromašan, a Rose bogata no ipak su se zavoljeli. Iskreno ova ljubav u filmu je  nešto rijetko i prekrasno. Iako sam film već gledala i to nekoliko puta, uvijek imam volju pogledati ga ispočetka. Vama isto preporučujem da ga pogledate.