MOJA NAJDRAŽA SERIJA: Mr. Bean, šašavac simpatičnoga lica!

2020/21

Mr. Bean je popularna humoristična serija. Serija je snimana u 15 kratkih epizoda, a gledana je u cijelom svijetu. Zbog svojeg humorističnog sadržaja, seriju vole gledati djeca i odrasli. U seriji se, uz glavnog lika Mr. Beana, pojavljuju i njegov plišani medvjedić Teddy i njegova djevojka Irma. Kasnije je od serije nastao film i crtić.

Likovi

Mr. Bean (Rowan Atkinson) – glavni lik, koji se ponaša kao dijete, i najobičnije probleme rješava na humorističan način. On je dobronamjeran, ali zbog svog neznanja ponekad ispadne bezobrazan. Uvijek je isto obučen u dobro poznato odijelo. Ima zeleno crni automobil s kojim ide na putovanja. U serijama rijetko priča, ali kad progovori, zvuči smiješno jer ima dubok glas i čudan naglasak. Najbolji prijatelj mu je plišani medvjedić Teddy prema kojem se ponaša kao prema čovjeku.

Mr. Bean (foto Internet)

Teddy – plišani medvjedić koji je Mr. Beanov najbolji prijatelj. Smeđe je boje, oči su mu gumbi i ima crni nos, a u seriji je često oštećen.

Teddy (foto Internet)

Irma Gobb (Matilda Ziegler) – Mr. Beanova djevojka. Pojavila se u samo nekoliko epizoda, a Mr. Beana je upoznala u knjižnici. Mr. Bean se prema njoj ne ponaša kao prema djevojci jer zbog svoje nestašnosti vezu ne shvaća ozbiljno, npr. u kinu ju stalno plaši.

Irma Gobb (foto Internet)

 Zanimljivosti u seriji

 Mr. Bean uvijek sa sobom nosi volan od auta da mu ga netko ne ukrade, umjesto da koristi ključeve. Kada ne može zaspati, broji ovce uz pomoć slike i kalkulatora. Televizor gasi metlom. Kod zubara si sam popravlja zube. Svojim normalnim reakcijama, npr. kihanjem i kašljanjem, plaši ljude. U restoranu je hranu koja mu se ne sviđa stavio gospođi za susjednim stolom u torbu.

Običan čovjek može svakodnevne situacije učiniti smiješnim i zabavnim! Zato, budimo i mi barem malo kao Mr. Bean!