F.R.I.E.N.D.S: Sve informacije o poznatoj seriji

2020/21

Svi ljubitelji humorističnih serija će sigurno znati tko je ova nezaboravna šestorka.

OSNOVNE INFORMACIJE O SERIJI

U seriji se radi o životima šestero najboljih prijatelja: Monica Geller (Courteney Cox), Rachel Green (Jennifer Aniston), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) i Ross Geller (David Schwimmer). Žive na  Manhattanu u New Yorku. Najviše vole provoditi vrijeme u kafiću Central Perk.

Kafić Central Perk (foto: Internet)

KAKO JE SVE POČELO?

Sve je počelo u Central Perku. Monica, Phoebi, Joey, Chandler i Ross su sjedili na sofi kad je uletjela Rachel u vjenčanici. Rachel je pobjegla s vjenčanja, nije znala kamo bi otišla pa je otišla svojoj staroj prijateljici iz škole, Monici. Monica je upoznala Rachel s Joeyem, Phoebi i Chandlerom, a Rossa je znala zato što je on Monicin stariji brat.

NJIHOVI ŽIVOTI

Ross je paleontolog i radi u Prirodoslovnom muzeju, ima sina Bena iz prvog braka i kćer Emmu s Rachel.

Chandler je sarkastičan lik i radi kao direktor u jednoj firmi. Živi u stanu s Joeyem, a kasnije s Monicom.

Joey je glumac. Glumio je u seriji  „Days of Our Lives“ kao doktor Drake Ramoray. Živi u stanu preko puta Monicinog i Chandlerovog stana. Prije je živio s Chandlerom, a kasnije s Rachel.

Phoebe je maserka. Živi u stanu svoje pokojne bake. Kao mala živjela je na ulici sa svojom majkom koja je kasnije počinila samoubojstvo. Ima sestru blizanku koja se zove Ursula. U slobodno vrijeme svira gitaru i pjeva u kafiću,a najpoznatija pjesma joj je „Smelly cat“.

Glumačka postava (foto: Internet)

Monica je kuharica iz New Yorka. Živi u stanu svoje pokojne bake sa svojim suprugom Chandlerom. Jako je uredna i stalno čisti.

Rachel je modna dizajnerica. Ima kćer Emmu i žive u stanu s Joeyem. Na kraju serije seli se u Pariz zato što je tamo našla novi posao, ali se zbog srednjoškolske simpatije Rossa vraća u New York.

POZNATE REČENICE

Joey doesn’t share food!

– Joey

We were on a break!

– Ross

How you doin’?

– Joey

They don’t know that we know they know we know.

– Phoebe

ZARADA I EMITIRANJE

 U prvoj sezoni po epizodi svaki glumac je plaćen 22.500 dolara, a u desetoj sezoni glumci po epizodi su plaćeni 1 milijun dolara.

Serija ima 236 epizoda i svaka epizoda traje oko 20 minuta.

Serija je savršena za one koji vole komediju. Svi su nam uzor najviše u šalama i odijevanju. I danas ih svi rado gledamo pred ekranima, makar smo sve epizode pogledali i previše puta!