GIMNASTIKA: Priča moje nepravde!

2020/21 Priprema, pozor... sport

Odlučila sam krenuti trenirati neki sport, naišla sam na gimnastiku. Upisala sam se u jedan od klubova, ali sam tamo, zajedno s prijateljicom, doživjela nepravdu.

Gimnastičarka (foto: Internet)


Jedno popodne kada sam se vratila iz škole, počela sam surfati internetom. Dolazili su mi razni filmići i reklame o sportovima, natjecanjima, treninzima… to me je motiviralo te sam se i ja odlučila upisati na neki sport (gimnastika, rukomet, nogomet, atletika…). Odlučila sam se raspitati po školi koji su to točno aktivni sportovi. Nešto što me je najviše zainteresiralo, bila je atletika. Kada sam se vratila kući iz škole, na internetu sam počela tražiti sve informacije vezane za neke gimnastičke klubove u blizini. Našla sam ih par, pitala sam mamu smijem li otići na neki probni trening. Mama je naravno pristala te je uzela broj i nazvala trenere koji su joj rekli da mogu doći na trening i dali joj ostale upute. Par dana kasnije, kada je bio dan treninga, bila sam presretna i nisam mogla dočekati večer. Svejedno, kada sam došla ispred kluba, uhvatila me je mala trema; to je za mene sve bilo novo, nikada prije nisam trenirala gimnastiku niti išta slično tome. Na treningu sam upoznala puno novih prijateljica, treneri su bili odlični… ukratko bilo mi je fenomenalno! Treninge sam imala utorkom i četvrtkom, trajali su otprilike nekih 60 minuta. Nakon tjedan dana nazvala sam svoju prijateljicu te i njoj predložila da se upiše i da zajedno treniramo. Ona je pristala te je odmah došla na sljedeći trening.

Gimnastički element (foto: Internet)

Nakon nekog vremena treniranja prijateljica i ja osjećale smo nepravdu. Treneri se nisu isto odnosili prema nama ‘novima’ i nekim koji treniraju već duže vrijeme (jednu ili više godina). Mi smo morali raditi neke lakše vježbe cijeli trening, dok bi oni radili neke zanimljivije aktivnosti. Tako smo se krajem školske godine odlučile ispisati. Nakon toga nisam više tražila upise na neki sport, sve do sada, kada sam ponovo odlučila isprobati nešto novo. Ovaj put sam se ipak malo bolje raspitala i vidjela da ima jako zanimljivih stvari i aktivnosti u kojima mogu sudjelovati.
Trenutno se predomišljam, a dok ta odluka ne dođe, vama bih definitivno preporučila da se upišete na neku aktivnost. Možda ćete imati iskustvo kakvo sam ja imala, ali ne smijete odustati zbog toga! Nešto pozitivno u tome je to da sam se okušala u nečem novom, upoznala razne prijatelje….