PLANINSKI DOM GROHOT: Mjesto koje morate posjetiti!

2020/21 Bili smo...

Grohot je neznatno istaknuti vrh na istočnom dijelu Medvednice.

Razgledna piramida na Grohotu (preuzeto s Medvednica.info)

Grohot je zanimljiv jer se na njemu nalazi ugodan i lijep planinarski dom te 14 metara visoka razgledna piramida. Pogledajte fotografiju pa odlučite hoćete li se popeti ili ipak radije ne biste. Probajte, vjerujte mi, isplati se!


Piramida na vrhu omogućuje lijep vidik i pogled na Medvednicu, Posavinu i Zagorje.
Na Grohot se može doći s više strana – Gornja Glavnica, Blaguša, Laz, Marija Bistrica.
Kraj planinarske kuće Grohot ima puno zanimljivih mjesta: nalazi se kapelica Majke Božje od Puta gdje se održava sveta misa, a i dječji park.

Pogled s piramide na središnju Medvednicu (preuzeto sa zagorjepublic.com)

Ja jako volim šetnju u prirodi, pa zajedno s tatom znam otići na planinarenje. Popnemo se gore na vrh piramide i uživamo promatrajući predivan kraj i pogled.
S vrha razgledne piramide vide se: Glavnica Gornja, Posavina, Zagorje, Medvednica, Martin Breg, Sveti Ivan Zelina. Nalazi se na nadmorskoj visini od 474 m. Do planinarskog doma moguće je doći automobilom, biciklom, motorom, traktorima i, naravno, pješice. Za dobre vidljivosti na obzoru vidimo od SZ do SI Strahinčicu, Ravnu Goru i Ivančicu. Kuću je uredio i održava HPD Blagus iz Blaguše. U planinarskom domu se može i prenoćiti. Ja se gore volim lijepo odmoriti, popiti sok i poigrati se. Na Grohot jako puno planinara sa svih strana. Svi vi, dragi čitatelji, koji ste željni svježeg prirodnog zraka te volite planinariti i boraviti u prirodi, slobodno dođite i posjetite planinarski dom Grohot.
Dođite i uživajte nam u lijepom prigorskom kraju!