DAN DRUŠTVENIH IGARA: Dokazali smo da igra ne zna za godine i granice…

2020/21

Svi mi volimo igre. Nije bitno koliko godina imate, uvijek se možete igrati. Igre nas zabavljaju, usrećuju. Pogotovo kada se igramo sa svojim prijateljima, obitelji… Tako smo mi imali Dan igara u našoj školi.

Dan igara trajao je dva dana. Knjižničarka i mi novinari smo uredili hodnik i napunili ga raznim igrama. Bio je jako velik izbor igara.

Kakve su igre bile?
Jedna od igara je bila gumi-gumi. Jako je zabavna, a učenici su je stalno igrali.
Igra se tako da dvoje ljudi drži gumi-gumi, na glas pjevaju i slovkaju: ‘Olimpijada iz našeg grada’, a pomoću nogu i ruku zapetljaju gumi-gumi. Ostali se moraju provući bez da dodirnu gumu, a tko dodirne, ide na mjesto onoga koji drži gumi-gumi.

Ostali se moraju provući bez da dodirnu gumu, a tko dodirne, ide na mjesto onoga koji drži gumi-gumi.

Bila je i igra u kojoj su na podu postavljene kartice na kojima su otisnuti dlanovi i stopala: lijeva ruka i noga, desna ruka i noga; pa tako u kombinacijama. Kartice su različito poslagane. Kako su poslagane kartice, tako i vi stavite ruke i noge na tu karticu. Na primjer ako su kartice poslagane : lijeva ruka, desna ruka, desna noga. Tako morate i staviti ruke i noge na tu karticu.

Još mnogo raznih igara je bilo, kao što su: Čovječe ne ljuti se, Čovječe glupiraj se, Alias, 5 sekundi, Uno, Šah, Školica…

Jako je lijepo što smo imali par dana zabave u školi, jer se pokazuje da škola nije samo učenje nego i zabava. Svi volimo igre i zato je ovo super ideja za razne škole.