ADAMOVEC, DAN ŠKOLE: Razveselimo našu školu

2017/18

Prošle školske godine Dan naše škole održavao se u svibnju, kao i svake godine, ali ovaj projekt ni po čemu nije bio sličan ostalima. 

Mali princ izradili : 6.r. i prof.Darijo Marković
“Mali princ” izradili: 6.r. i prof. Darijo Marković
mali princ, 7.r.
“Mali princ”, skicu izradili : 6.r. i prof. Darijo Marković

Umjesto tradicionalne priredbe ili projektnog dana ove smo godine odlučili oslikati zidove škole i uveseliti našu školu, a time naravno i sve nas.

Prvo je na redu bio odabir teme, jer ne možemo slikati ako ne znamo što slikamo. Nakon dugotrajne ali i vesele potrage za temama naših murala, napokon smo našli svoje teme.

Sada je stigao drugi dio, a to je skica. Svi smo donosili svoje skice i vizije toga kako bi to trebalo izgledati. Naravno, ne smijemo zaboraviti napomenuti da ništa od toga ne bi bilo moguće ostvariti da nismo imali najveću podršku naših dragih učitelja. Uz njihovu smo pomoć sastavili skice i onda je krenuo onaj najteži dio, a to je preslikavanje na zidove.

Vode stajačice Izradili : Eko grupa i prof.Danijela Marković
“Vode stajačice” izradili : Eko grupa i prof.Danijela Marković

Bilo je mnogo načina i ideja, i naravno sve su bile predivne. U to slikanje je uloženo mnogo truda i rada, tako smo mnogo puta dolazili u školu na nulti sat te ostajali sedmi sat, samo kako bi naši radovi bili još ljepši i sjajniji. No osim truda tu je uloženo i mnogo sreće, veselja i zajedništva. Unatoč umoru, naše veselo oslikavanje škole bilo je završeno baš u pravi čas, na Dan škole, kada smo otvorili vrata naših škola i svima pokazali naša umjetnička djela i plodove našega rada. Ovom lijepom gestom uljepšali smo boravak u školi sebi, ali i budućim generacijama koje će stjecati znanje baš u našoj školi. Naravno, najveća zahvala ide našim profesorima koji su nam u cijelom projektu bili i psihička i fizička podrška. I zato, HVALA!

A mi se nadamo da će biti još ovakvih projekata u kojima ćemo moći izraziti svoju ljubav prema umjetnosti, ali i prema našoj školi, družiti se i provoditi zajedno nezaboravne trenutke!!!

8.a.r. nr.2
“Drvo dobrote i ptičice” izradili: 8.a.r. i prof. Nataša Zrno
Izradili : prošlogodišnji 8.a.r. i prof. Nataša Zrno
“Djevojčica i duga” izradili prošlogodišnji 8.a. i prof. Nataša Zrno