ZANIMLJIVO NOVO NATJECANJE: Izbor Miss knjige u Adamovcu

2017/18

Ove godine smo započeli novu tradiciju u kojoj se učenici natječu sa svojim najdražim knjigama. Njihova zadaća je da moraju predstaviti svoju najdražu knjigu, reći nešto o toj knjizi, zašto su baš nju odabrali, a ne neku drugu, što možemo naučiti iz nje, zašto je zanimljiva i posebna da bi mogla postati Miss knjige…

 

Natjecatelji (foto: G. Frigan)
Natjecatelji (foto: G. Frigan)

 

Natjecatelji su se prijavili s puno različitih knjiga i, priznajem, bilo je jako zanimljivo i poučno. Neki su nakon natječaja dobili volju za čitanjem. Ove godine nije bilo puno natjecatelja zato što su učenici mislili da je to nešto “glupo”, ali su se grdo prevarili.

Ples natjecatelja (foto: G. Frigan)
Ples natjecatelja (foto: G. Frigan)
Silazak natjecatelja niz stepenice (foto: G. Frigan)
Silazak natjecatelja niz stepenice (foto: G. Frigan)

 

Natjecatelji su silazili niz stepenice uz glazbu, kako bi bilo zanimljivije i veselije. Također se ne smije zaboraviti da se bilo koji učenik mogao natjecati, bio on prvi, drugi ili osmi razred. Nakon silaska u predvorje, natjecatelji su plesali predstavljajući nam svoje najdraže knjige.

 

Postojao je žiri sastavljen od tri profesorice i tri učenika; oni biraju pobjednike i izabiru najbolje. Nije im bilo lako, a njihov posao odluke o pobjednicima bio je krajnje zahtjevan.

 

Od dvadesetak prijavljenih učenika bilo je izabrano njih pet koji su zatim izvlačili pitanje iz šešira te morali mudro i snalažljivo na njega odgovoriti. Nakon drugoga kruga, žiri je izabrao tri pobjednika: drugu i prvu pratilju te Miss knjige koji su zatim zablistali sa svojim lentama. Dakle, tri učenika su “pobijedila”, ali svi smo mi pobjednici jer smo sudjelovali i dobro se zabavili.

Vjećanje žirija (foto: G. Frigan)
Vjećanje žirija (foto: G. Frigan)

 

 

Pokloni za natjecatelje (foto: G. Frigan)
Pokloni za natjecatelje (foto: G. Frigan)

Učenike je razveselila i košarica u kojoj su bili poklončići za one koji su se natjecali (gumice, olovke, blokići….), a tu su zaslužene i dobrodošle petice iz hrvatskoog jezika.