SVJETSKI DAN LEGO KOCKICA: Maštovita igračka

2020/21 Iz života škole

Od kada one postoje? Kolika je potražnja za njima? Jesu li mijenjale svoj oblik? Zabavna pitanja o Lego kockicama o kojima nitko dosada nije razmišljao. 

28. siječnja svjetski je dan Lego kockica. Svima nama poznatije kao male kockice sa kojima smo se svi voljeli igrati u djetinjstvu, a priznajmo, ne bismo niti sada imali ništa protiv.

Lego kockice (foto Internet)

Naime, prva Lego kockica napravljena je 1958. godine i od tada je zauzela mnoge dječje kutijice s igračkama među jednim od najdražih. Zanimljivo je to što se s njima ne igraju samo djeca već i odrasli. One su česti božićni ili rođendanski poklon koje, ne biste vjerovali, nisu od prvog dana promijenile izgled.

Kolika je potražnja za njima? Tolika da se svake sekunde proda do 7 paketa lego kockica. Od njih možemo izrađivati svašta, od samih kućica, automobila, restorana pa sve  do velikih hotela, nebodera, aviona…

Ukoliko niste netko tko se voli igrati njima, možete napraviti i dosta korisnih stvari kao na primjer: stalak za mobitel, neku lijepu sliku, kutijicu za školski pribor… Vjerujem da ste ih svi barem jednom imali i da ste se igrali, ali ako ih slučajno nemate, definitivno ih kupite i isprobajte. Sretan svjetski dan Lego kockica!