TJEDAN SMIJEHA: D-dan, Drugačiji dan

2017/18

Stigao je taj dugo očekivani treći dan Tjedna smijeha – D-dan, Drugačiji dan. Uistinu, bio je drugačiji od svih dosadašnjih.

 

Mi, učenici, našli smo se u ulogama drugih osoba u našoj školi. Mogli smo biti učitelji, spremačice, kuharice, ravnatelj, domar, tajnik, računovođa, knjižničar…

 

Nastava povijesti (foto: novinarska)
Nastava povijesti (foto: novinarska)

Stavljajući se u uloge profesora vidjeli smo kako je njima pripremati se za sat, smirivati razred, predavati i raditi unatoč smetnjama pojedinaca. Uz posao djelatnika u školama dolaze mnoge odgovornosti i mnogo je strpljenja potrošeno. Mi smo pokušali što bolje odraditi dogovoreni sat koji su profesori trebali održati taj dan. Bilo je vrlo zanimljivo. Neki su učenici bolje odradili satove, drugi pak nisu mogli zbog pričanja u razredu.

 

Učitelji su postali učenici na jedan dan (foto: novinarska)
Učitelji su postali učenici na jedan dan (foto: novinarska)

Kada sam stala pred razred, bila sam pomalo nervozna i nisam se mogla sjetiti kako početi. U tom sam trenutku shvatila koliko je zapravo teško biti profesor. Iako sam se pripremala nekoliko dana, nisam se uspjela potpuno pripremiti za stvarno predavanje. Naposlijetku je postalo lakše i bilo je zabavno. Profesorski posao je zahtjevan, ali zanimljiv. Svi smo zadovoljni tim danom i svi se nadaju da ćemo ga ponoviti.

 

Anamaria Obad, 8.c

 

 

 

Fotografije: novinarska

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”D-dan”]